Cele mai mari magazine  Am grupat pentru tine cele mai mari magazine

Oferta  Pe acest site vei gasit produsele marilor magazine

Cele mai mari magazine  Am grupat pentru tine cele mai mari magazine

Oferta  Pe acest site vei gasit produsele marilor magazine

Produs  Sanatos

Faina orz integral {color} 1kg – NATURALIA

9.60lei




CEREALE, LEGUMINOASE, Faina orz integral {color} 1kg - NATURALIA

In Evul Mediu faina de orz era cereala de baza folosita la prepararea painii Orzul seamana foarte mult cu graul si sepoate folosi in toate preparatele cu faina de grau Cataplasmele cu faina de orz sunt eficiente in cazul durerilor reumatice si a crizelor de lumbago Continutvitamine A betacaroten B B B B B B E aminoacizi acizi grasi carbohidrati minerale sodiu potasiu magneziu calciu mangan fier cobalt cupru zinc nichel crom molibden aluminiu fosfor clor fluor iod bor seleniu silicon ActiuniNutritiv antiinflamator antidiareic antidizenteric antiscorbutic antireumatic decongestiv drenor hepatic emolient galactogog laxativ stomahic sedativ tonic cardiac hipoglicemiant tonic pulmonar tonic al sistemului nervos central stimuleaza cresterea parului si a unghiilor vitalizant Constituenţi principali hordenina alcaloid maltina amidon saruri de calciu fier fosfor magneziu potasiu vitamine A B C malţul orzul incolţit conţine in plus enzime si cantitaţi mai mari de vitamineProprietaţi echilibrant digestiv deopotriva antidiareic si anticonstipant dinamizant al peristaltismului intestinal diuretic drenor hepatic hipertensor reconfortant racoritor Mod de folosire Intern decoct de min g la l apa Poate fi administrat si sugarilor ca laxativ Faina de orz in uz extern se foloseste sub forma de cataplasme in cazul infecţiilor cutanate Ca aliment se poate folosi impreuna cu faina de grau si faina de orez pentru a face paine de casa Va recomandam turtiţele de coca coapta pe tabla de prajit paine Regleaza digestia excelent si sunt foarte hranitoare Coca se face din faina de grau si faina de orz in parţi egale Se pune puţin untdelemn apa sare Se amesteca si se framanta pana se obţine o coca omogena Se fac turtiţe care se pot coace imediat Este preferabil sa se lase coca circa ore acoperita cu un servet Fiertura de cereale combinate orz grau porumb ovaz orez secara ca o supa groasa sarata sau indulcita cu unt sau untdelemn se consuma cu salate sau ca garnitura la fripturi cu sos budinci cu fructe mere prune nuci etc Lapte de orz Pentru acest tip de lapte vegetal se folosesc numai boabele de orz din ultima recolta Se iau g soia si l de apa incalzita la ordmC se aleg boabele de corpuri straine se spala se pun la inmuiat cu apa calduţa de ori volumul lor se lasa sa stea la cald ore de cu seara aceste boabe se marunţesc apoi fin se trec prin masina de tocat cu sita deasa se pun intrun saculeţ de tifon dublu sau alta panza de fibra naturala canepa sau in si se leaga la gura acest saculeţ se pune intr un lighenas se adauga apa calduţa si se framanta cu mainile ca la paine timp de min se scurge apoi bine saculeţul iar lichidul ramas este asazisul lapte de orz Pentru o mai buna valorificare se mai pot pune peste saculeţ l de apa calda repetanduse operaţia de mai sus Iese un lapte ceva mai slab dar destul de bogat in substanţe nutritive Se consuma imediat sau se pastreaza la rece dar nu mai mult de de ore Acest lapte ajuta foarte mult convalescenţilor batranilor si copiilor Lapte de germeni de orz Se ia orzul din ultima recolta se alege de corpuri straine se spala de praf si se ţine in apa de ore avand grija sa i se schimbe apa dimineaţa si seara Se limpezeste bine se pune intro tava emailata se stropeste cu puţina apa calduţa se acopera cu o foaie de plastic de culoare inchisa si se ţine la cald avand grija sa fie bine limpezit seara si dimineaţa Grosimea stratului de orz pe care il punem la germinat nu trebuie sa fie mai mare de cm Orzul incolţeste mai greu depinde si de temperatura camerei Boabele de orz germinate se limpezesc in mai multe ape se marunţesc apoi se pun cu apa calda in urmatoarea proporţie g de boabe la ml de apa se lasa sa stea la cald ore de cu seara aceste boabe se marunţesc apoi fin se trec prin masina de tocat cu sita deasa se pun intrun saculeţ de tifon dublu sau alta panza de fibra naturala canepa sau in si se leaga la gura acest saculeţ se pune intrun lighenas se adauga apa calduţa si se framanta cu mainile ca la paine timp de min se scurge apoi bine saculeţul iar lichidul ramas este asa zisul lapte de orz germinat

Făină, griș, mălai, tărâțe, NATURALIA

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care scrii o recenzie pentru „Faina orz integral {color} 1kg – NATURALIA”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0