Produs Sanatos
CEAI, CAFEA, CACAO, Roscove pulbere eco 250g - NATURALIA
Roscovul Ceratonia siliqua L face parte din familia Fabaceae sau Leguminosae si provine din estul MediteraneiCopacii cresc inalti si robusti cu o inaltime de pana la m Fructul roscovului este un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri consemnat in biblie ca atare Se spune ca ar fi constituit principala hrana a Sfantului Ioan Botezatorul in anii sai de pustnicie de aceea roscova mai este cunoscuta sub numele painea Sfantului IoanIn cele mai vechi timpuri semintele de roscova sau folosit ca unitate de masura la aceeasi masa de aur una de seminte carate boaba de roscova spasm Keration Numele karat este utilizat in prezent pentru a denumi gr aur si mai ales de pietre pretioase semintele de roscova indiferent de dimensiune si conditiile de stocare au intotdeauna aceeasi masa de grameAstazi roscovele sunt crescute pe cele mai calde tarmuri ale MediteraneiPe insula Solta din Croatia exista o localitate numita Rogac adica roscov unde acest copac se cultiva in mod traditional Roscovul este cultivat deasemenea in India Argentina si BraziliaFructele sunt niste pastai verzi de pana la de cm lungime care inchid boabele de roscova Dupa recoltare incepe sa se schimbe culoarea pastailor care in final devine maroContinut pastaia contine uneori zahar care consta in zaharoza pana la din celuloza fructoza xylose maltoza si glucoza etc proteine aminoacizi alanina Valin Proline etc amidon acizi etc Semintele contin proteine grasime in cea mai mare parte acizi oleinic linoleic si palmitic fitohormoni in special toamna dupa desfrunzire tannin guma de karuba etcEfectele benefice taninii continuti de roscova inhiba enzimele digestive inactiveaza bacteriile coli si sustin in acelasi timp dezvoltarea unei flore binefacatoare de bacterii intestinale In general roscova are un efect calmant asupra stomacului si mucoaselor intestinale de aceea este utilizata pentru a usura greata si diareea De asemenea roscova constituie o bogata sursa de vitamine si minerale in special de calciu precum si unele oligoelementePudra de roscove se poate adauga pentru indulcirea si aromatizarea dulciurilor prajiturilor biscuitilor checurilor brioselor si bauturilorInlocuieste cu succes ciocolataIn retetele ce contin cacao se inlocuieste jumatate din cantitatea de cacao cu roscove obtinand un amestec cu continut redus de grasimi
Cacao și înlocuitori, NATURALIA
Recomandarea noastra
Recenzii
Nu există recenzii până acum.