Produs Sanatos
SUPLIMENTE, Pectina 70cps - FAVISAN
Pectina insanatoseste flora intestinala favorizeaza asimilarea alimentelor in cazul persoanelor varstnice si a copiilor mici este bactericid cicatrizant detoxifiant antivomitiv scade colesterolul si lipidele regleaza glicemia Pectina de mar este un remediu naturist folosit in curele de slabire Este fibra vegetala solubila ce formeaza in amestec cu sucul gastric un complex gelatinos neabsorbabil Acesta induce senzatia de satietate reduce absorbtia lipidelor stimuleaza secretia biliara si regleaza tranzitul intestinal Exista mai multe tipuri de pectine intrebuintate in industria alimentara In stare naturala il gasiti in cantitati mai mari in portocale gutui mere dar de fapt cam toate fructele contin pectina ndash nimic altceva decat un polizaharid acid Pectina folosita in industria alimentara se extrage din pulpa de mar si din coji de portocale Se mai folosesc pe scara larga si saruri ale acidului pectic pectaţii de sodiu potasiu si amoniu Toate aceste substante servesc ca emulgatori stabilizatori si agenti de ingrosare pentru marmelade jeleuri de fructe siropuri Datorita efectului de ingrosare pectina da senzatia de satietate de aceea se foloseste in produsele destinate dietei Pectina de mar intervine in metabolismul lipidic fiind un excelent absorbant al lipidelor Reduce sinteza colesterolului si a trigliceridelor in ficat Impreuna cu alte fibre imunatateste tranzitul la nivelul intestinului gros prin cresterea cantitatii de materii fecale inutile ce urmeaza a fi eliminate din organism Alaturi de alte fibre amelioreaza activitatea colonului si asigura mentinerea florei bacteriene la nivel satisfacator Consumate inainte de mese cu apa fibrele hidrosolubile leaga moleculele de apa in stomac si formeaza un amestec gelatinos care creeaza senzatia de satietate Pectina actioneaza ca unemulgator stabilizator si agent de ingrosare pentru marmelade jeleuri de fructe siropuri fiind folosit in locul gelatinei sintetice Pectina din mere este folosita pe scara larga in industria farmaceutica si cosmetica dar mai ales in industria alimentara la prepararea gemurilor dulceturilor umpluturilor pentru pateuri dar si ca adaos in iaurturi si bauturi pe baza de lapte si fructe In unele produse cum ar fi rahatul anumite formule de praf pentru glazuri sau budinci pectina poate inlocui gelatina sau amidonul
Capsule, comprimate, FAVISAN
Recomandarea noastra
Recenzii
Nu există recenzii până acum.